Beoordelingen voor Museum Speelklok

(34 beoordelingen)
Schrijf een beoordeling

Reviews van bezoekers van PV Holland

Tegenvaller voor jonge kinderen

We waren hier met ons nichtje van 4 jaar oud. Overal stond beschreven dat dit museum geschikt is voor jonge kinderen. De speurtocht is leuk (het zoeken van knuffelberen), maar dat was ook echt het enige dat ze leuk vond. Hierna kun je daar een muziekstukje van maken, maar ook dat was te lastig voor haar.
De kinderrondleiding leek ons leuk, maar dan wordt uitleg gegeven over instrumenten (en ze worden bespeeld), maar daar had ze echt de concentratie niet voor, ze was er na 4 minuten al klaar mee. En verder is het echt een museum, niet speels genoeg voor jonge kinderen.
Voor wat oudere kinderen (vanaf een jaar of 8?) die dit ook echt interessant vinden, kan het hartstikke leuk zijn.
Eigenlijk vind ik dus dat we verkeerd geïnformeerd zijn. We hebben in totaal 33 euro betaald, maar zijn er amper een uur binnen geweest, vind ik toch zonde, dan was ik liever ergens anders heen gegaan.

  • Marlous V. d. H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 6 oktober 2019
Matig

Matig, eenzijdig qua muziekinstrumenten, wat oud bollig, maar wat minder op kinderen gericht zijn

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 6 juli 2019
Heel interessant en interactief

Heel interessant en interactief museum. Vroeger ging ik hier al met mijn opa en oma heen. Nu ben ik samen met mijn zoontje geweest. Geweldig!!!

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 24 april 2019
Gepensioneerd Laborant Technical Service

Geweldig leuk en zeer leerzaam voor kinderen en ouders!

  • Albert R.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Ik ging alleen
  • Bezoekdatum: 30 april 2019
Een openbaring

Wat een prachtige verzameling van oude, doch schitterende en van ongekend vakmanschap getuigende technieken.
Een bezoek meer dan de moeite waard en hoog aanbevolen.

  • A.G. P.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Ik ging alleen
  • Bezoekdatum: 11 november 2018
Tentoonstelling Robots & Muziek top!

Bij de tentoonstelling Robots & Muziek lekker veel te zien en te horen en zelf te doen. Lekker interactieve en eigentijdse tentoonstelling.

  • Stefanie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 25 oktober 2018
Geweldig

Heerlijk wandelen door de hollandse geschiedenis. Leuke rondleiding. Kom graag terug.

  • Marcel B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezoekdatum: 12 oktober 2018
rondleiding gemist en zonder is het niet zo leuk

miste uitleg en demonstratie orgels de grote orgels niet gezien. verder wat rommeligvoveral moest 2 euro extra betalen waarvoor was niet zo duidelijk

  • Herben H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 6 oktober 2018
SUPER

Goede rondleiding, leuke speurtocht, zeer interessant.

  • Naam bekend bij redactie
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 10 augustus 2018
Mooi en gezellig!

De informatie tijdens de rondleiding was heel interessant en het meisje bracht het ook heel leuk.
Voor kinderen ook van alles te doen.
En het café is erg gezellig en lekkere gerechten en goede koffie!

  • Diana S.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Gezin
  • Bezoekdatum: 14 juli 2018
Te saai voor kinderen

Ik ben er met mijn 4 kinderen naartoe geweest maar voor de prijs die je betaald (was ruim 40,- kwijt). vond ik het erg tegenvallen. De kamer waar kinderen wat konden doen was ronduit saai waardoor mijn kinderen het na een paar minuten al zat waren.

Misschien leuk voor tieners maar niet voor kinderen uit mijn leeftijdsgroep (4-10)

  • Michiel H.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 4 maart 2018
Leuk museum

Leuk museum, de koek en sopie zoals in de agenda was aangegeven was er niet.

  • Yvonne K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 14 januari 2018
Leerzaam en vrolijk

We houden niet echt van orgelmuziek, maar Museum Speelklok is leuk en toegankelijk. Het belangrijkste: mijn twee kinderen (4 en 6) vonden de speurtocht heel leuk en het museum ook. Niet te druk. Leuke enthousiaste rondleiding. Zelf je liedje uitstansen in een kartonnen strookje (onderdeel van speurtocht). Gewoon heel leuk.

  • H M.
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 28 oktober 2017
Niet twijfelen.... DOEN !!!

Eindelijk eens een museum dat je niet in elke grootstad vind. Indrukwekkend, alleen al door het aantal zeldzame pareltjes. En als extraatje een supergemotiveerde enthousiaste gidse. Zelfs als de zon schijnt, toch zeker gaan bezoeken , vooral omdat het museum zich midden in het centrum bevindt. Absoluut een aanrader, ook voor kinderen.

  • Christine B.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Mijn partner
  • Bezoekdatum: 3 september 2017
ook hier is de motivatie van het personeel tanende

museum op zich is veelbelovend voor mij en mijn klein kind,doch de rondleiding en rapporteur is voor deze hoge toegangsprijs niet bepaald klantgericht,meneer trachtte met de snelheid van het licht, zijn ingestudeerde programma los te laten op het aanwezige publiek waarbij het (zijn) protocol voor hem zaligmakend was,wat een teleurstellende voordracht.

  • hansie
  • Bezocht met: Opa en oma
  • Bezoekdatum: 27 juli 2017
Pracht museum

Goede gids en mooie uitleg

  • joop s.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Vrienden
  • Bezoekdatum: 5 maart 2017
goed bedacht

In een woord geweldig

  • Leon K.
  • Geverifieerde bezoeker
  • Bezocht met: Jonge kinderen
  • Bezoekdatum: 29 december 2016

Reviews van bezoekers van DagjeWeg.NL

geweldig

Heel leuk voor klein en groot en een fantastische gids, zong en danste zelfs mee met de muziek één minpuntje was te weinig personeel bij kassa en restaurant deze meiden moesten wel heel erg hard werken met rode wangetjes als gevolg.

  • Karel J. S.
  • Bezoekdatum: 13 november 2017
Leuk museum, rommelige organisatie

Vandaag, herfstvakantie, met kleinkinderen geweest .Wrschl door de drukte zeer rommelige rondleidingen.
Deze waren niet echt kindvriendelijk en weinig interessant.
Musical Belle en het Beest erg leuk! Maakte veel goed.Zonder deze zou ik op deze manier het museum niet aanbevelen!Restaurant in orde.

  • M v. B.
Ze doen alle moeite voor je

We hadden een kinderfeestje gepland in een speeltuin, buiten. Maar het bleek prutweer te zijn, op de dag zelf. Om 10 uur gebeld naar Museum Speelklok om te vragen of er nog een kinderfeestje georganiseerd kon worden DIE dag. De floormanager (moeilijke voornaam met een F) heeft alle moeite gedaan om het te realiseren. Hij heeft ervoor gezorgd dat de banketbakker speciaal op het laatste moment nog een gepersonaliseerde taart heeft gemaakt. De bediening in de restauratie waren heel ondersteunend en aardig; ze vonden het leuk om dit te verzorgen. Met het zingen van "lang zal die leven" werd er begeleiding van een orgel aangezet, heel aardig. Vervolgens kregen we een kinderrondleiding van weer iemand met een moeilijke voornaam (nu met een D). Die kinderrondleiding was superleuk. Daarna de speurtocht gedaan; ook in de roos. Het cadeautje voor de jarige (wat bij het kinderfeestje hoort) was ook heel leuk (ik verklap niks), geen prulletje. Iedereen heeft een leuk feestje gehad. Dank aan iedereen bij het museum voor de moeite om dit op het laatste moment te realiseren. Ook dank aan de aardige mensen van het museum, die met hun persoonlijke aanpak het een heel geslaagde dag maakten.

  • joeri.
  • Bezoekdatum: 24 juni 2017

Wat een domper. Geen kinderrondleiding, waar we speciaal voor waren gekomen. Andere rondleiding is na 5 minuten al saai voor 4-jarigen. Niet voor herhaling vatbaar. Spijtig.

  • Van d. H. ..
  • Bezoekdatum: 13 februari 2016
Interessant

Ik had wel wat meer van het gebouw (kerk) willen weten. Iedereen loopt over de graven en nergens lees ik er iets over.

  • M. v. L.
  • Bezoekdatum: 29 juli 2015
Muzikaal en interactief

Ontzettend leuk museum met veel te doen voor de kinderen. Heel leuk om veel van de orgels en speeldozen te horen tijdens de rondleiding. Mijn zoons vonden vooral de speurtocht erg leuk. En in een apart gedeelte kun je zelf horen hoe de muziek speelt en kun je actief dingen doen.

  • Martine.
  • Bezoekdatum: 13 juli 2015
Jammer

Helaas moet ik concluderen dat het museum, niet meer dat leuke vrolijke museum is wat ik al jaren lang ken, en ook geregeld ben geweest vaak met buitenlandse gasten.
De rondleiding is afgevlakt tot een paar objecten die worden bespeelt, de prachtige speelklokken staan in vitrines achter glas en worden niet meer gedemonstreerd. De schitterde zelf spelende instrumenten staan saai opgesteld in een donkere zaal en worden slechts uitgelicht waarna er een cd'tje wordt gedraaid van hoe het klink.
Hetzelfde geld voor de oorschelpen waar je een kaartje in een gleuf kan steken om te horen wat voor geluid de machine maakt als het speelt.
Ik kom daar niet (meer) voor want ik wordt hier allerminst vrolijk van, een CD kan ik thuis immers ook draaien.
Ik ben bang dat heel veel bezoekers die al jaren bij u komen mijn mening zullen delen!

  • P.C.IJsendorn.
  • Bezoekdatum: 20 juni 2015
Boven-verwachting-leuk!

Een ontzettend leuk en sympathiek museum. Absolute aanrader met kinderen. De rondleiding werd heel enthousiast gedaan en had van mij nog veel langer mogen duren. Ook goed te combineren met een bezoek aan de Dom.

  • Ellen B.
Aanrader!

Wat een onverwacht leuk museum. Bomvol met muziek. Snap best dat ze zichzelf het vrolijkste museum van Nederland noemen, dat zou best eens waar kunnen zijn.
Personeel had er duidelijk ook zin in.
Wachttijd in het cafe had ietsje beter gekund, maar voor de rest heb ik er erg genoten. Mede dankzij de enthousiaste rondleider.

  • Arjan.
  • Bezoekdatum: 15 december 2012
Sublieme mechanische muziek

Allereerst de schitterende klokken uit de Verboden Stad uit Peking bewonderd.
Wat een zeldzame praal en fijn handwerk. Ademloos keken we naar de pagodeklok die onder het spelen van een fijn deuntje vijf pagodedaken langzaam liet omhoog gaan. En dan de rondleiding. Maar liefst 10 kinderen zaten bij onze groep. Maar de jonge rondleidster deed het geweldig goed en betrok ze er goed in, zodat ook zij goed keken en luisterden. En heerlijk toch die dansmuziek te horen uit zo'n schitteren mooi oud straatorgel. We hebben er intens van genoten.

  • L.B. v. d. M.
  • Bezoekdatum: 4 november 2010

We hebben erg genoten van het museum. Er was een rondleiding, waar erg veel aandacht was voor kinderen, op een prettige wijze werder de kinderen meegenomen in de wonderen van de museumobjecten. Vooral het kunnen beluisteren van de speeldozen, orgels en dergelijke maakte het een goede ervaring. Voor iedere bezoeker moet er dus een gelegenheid zijn, instrumenten te kunnen beluisteren. Opvallend was de passie en betrokkenheid van de rondleiders, we hebben een heer en een dame kunnen beluisteren en volgen. De expositie, maar vooral het kunnen beluisteren maakte het bezoek tot een prettige ervaring.

  • Loek H.

heel erg leuk interactief museum!!

  • hans.

Een museum wat veel leuker is dan ik dacht dat het zou zijn!! leuk voor iedereen. Erg leuke gratis rondleidingen.

  • frederik.
  • Bezoekdatum: 10 juni 2009

heel erg leuk!! met veel enthosiastme de rondleiding gevolgd

  • leeslamp.
  • Bezoekdatum: 9 juni 2009

Heel goede rondleiding door verschillende ruimte die veel verder gaat dan alleen klokken, met name orgels.
Zeer eduactief ruimte om zelf posnkaarten te maken
Mooie omgeving in goed opgeknapte kerk in de binnenstad

  • astrid v. p.
  • Bezoekdatum: 5 februari 2009

Geen toelichting

  • N.N..
  • Bezoekdatum: 21 juni 2008

Erg leuk museum over o.a. draaiorgels en je ziet bijv. ook de "voorloper" van de jukebox etc.
Zeker de rondleiding doen, die gratis is, want dan laten ze heel veel draaien en spelen.
Zo zie je ook verrassende dingen die je niet had verwacht.

  • W. R.
  • Bezoekdatum: 2 juni 2008