Koop nu tickets
Exclusief: 25% korting op de entreeprijs

Ouderwetse winterpret in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

Geniet van een echte Hollandse winter in het Nederlands Openluchtmuseum! Zwier over de grote schaatsbaan, roetsj van de razendsnelle sleebaan en geniet van warme winterkost. En help een ander en brei mee aan een warme deken.

De prachtig verlichte ijsbaan van 1000 m2 in het Nederlands Openluchtmuseum nodigt jong en oud uit om de ijzers onder te binden. Schaatsen zijn gratis te leen, dus iedereen kan delen in de winterpret! Voor kinderen is er een krabbelbaan, waar ze hun eerste slagen slaan op de schaats. Natuurlijk met een ouderwetse stoel om zich aan vast te houden. Verderop in het museum komt iedereen met rode wangen van de sleebaan af. Pak een zwarte band en klim omhoog naar de Standerdmolen, om vervolgens met hoge snelheid naar beneden te roetsjen! En nog een keer, en nog een keer!

Winterkost

Overal in het Nederlands Openluchtmuseum komt de geur van echte winterkost je tegemoet. Poffertjes, snert of warme chocolademelk? Warm samen even lekker op na al dat buitenspelen! En ga ook naar het Kindererf, waar je een echt Duivekater feestbroodje mag bakken boven het vuur. Wat dat is? Over de naam van dit brood doen spannende verhalen de ronde...

Warme deken

Zoveel te eten, dat was vroeger in de winter wel anders. Soms was het zo koud dat er nauwelijks eten was voor het hele gezin! Er werd in die tijd veel geweckt en creatief gekookt met kliekjes om de koude, donkere maanden door te komen. In het museum leer je van alles over deze periode. En brei je mee aan een warme deken voor daklozen. Want je gunt iedereen toch warmte in de winter?

Canon van Nederland

Beleef Hollandse historie in vogelvlucht in de Canon van Nederland. In tien enorme 'filmsets' reis je langs de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis. Bekijk indrukwekkende topstukken van verschillende musea en speel interactieve games. Zo zie je, hoor je en beleef je zelf onze geschiedenis!