Koop nu tickets
Exclusief: 25% korting op de entreeprijs

Smaken van vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum

Logo van Nederlands Openluchtmuseum

Wat vonden we vroeger lekker? Dat vinden we nu misschien wel gruwelijk! Proef, test en oordeel in het Nederlands Openluchtmuseum, waar je door het verleden reist. Langs de Scheepswerf voor een vette haring en naar de boerderij om mosterd te maken.

Reis met het hele gezin door de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum. Voer de dieren in de grote, historische stal. Ga op bezoek bij de smid en proef van een vette haring op de Scheepswerf. Dit jaar is het thema Gruwelijk Lekker en kom je door het hele museum de smaken van vroeger tegen. In de herfst zijn dat rottige smaakjes, maar dat is echt niet zo vies als het klinkt! Wist je dat kaas, bier en zuurkool hun lekkere smaak krijgen door fermentatie, oftewel rotten? Bekijk het zelf in Stoomzuivelfabriek Freia waar kaas wordt gemaakt. En loop de smakenroute door het museum en bekijk de speciale expositie Gruwelijk Lekker.

Leuk voor het hele gezin!

Voor families met kinderen is er ieder seizoen iets te beleven in de Suikerwerkplaats. In de herfst kun je hier zelf suiker maken van suikerbieten. In het najaar liggen er stapels suikerbieten vers geoogst op de akkers. Hoe je hier ooit suiker uit krijgt? Pak zelf een biet en ga aan de slag! In de Suikerwerkplaats maak je stapje voor stapje echte suiker. Op het Kindererf kun je zelf een feestelijk hapje maken.

Canon van Nederland

Beleef Hollandse historie in vogelvlucht in de Canon van Nederland. In tien enorme 'filmsets' reis je langs de hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis. Bekijk indrukwekkende topstukken van verschillende musea en speel interactieve games. Zo zie je, hoor je en beleef je zelf onze geschiedenis!